Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Restschuld problematiek

Veel mensen denken dat banken niet thuis geven als zij een hypotheek willen afsluiten wanneer zij kampen met een restschuld. Dat is echter lang niet altijd het geval.

De banken gaan vanaf maandag via een speciaal online-informatiepunt meer inzicht geven in de mogelijkheden die er zijn om een restschuld mee te financieren.

“Een restschuld hoeft in veel gevallen geen belemmering te zijn om te verhuizen”, stelt voorzitter Buijink, van de Vereniging van Nederlandse Banken. “Banken kunnen een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek en doen dit ook. Dat kan uiteraard alleen als het inkomen van een klant dat toelaat.”

Vlottrekken woningmarkt
Op dit moment staat het huis van ongeveer een kwart van de woningbezitters ‘onder water’. Hun hypotheek is hoger dan de waarde van hun huis. Bij verkoop zou dat betekenen dat er een restschuld overblijft. Dit is een van de redenen waarom de doorstroming op de woningmarkt stagneert, aldus de banken.

Minister Stef Blok van Wonen opent het informatiepunt maandag samen met Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

https://www.restschuldinfo.nl/

Bron: RTL Nieuws.nl