Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Aankoopmakelaar en verkoopmakelaar!

Wat is het verschil?

•Een aankoopmakelaar adviseert de koper van een huis.
•Een verkoopmakelaar adviseert de verkoper van een huis.

Op het eerste gezicht lijkt dat volkomen logisch en niets bijzonders. Stel, je wilt een huis kopen. In de meeste gevallen krijg je dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet jouw belang, maar dat van de verkoper. Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

Natuurlijk ben je niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mis je wel zijn kennis en ervaring en moet je bijvoorbeeld ook zelf onderhandelen met de verkoopmakelaar. Vergelijkt je het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Ook dan neemt elke partij een eigen adviseur (advocaat) in de arm. Met makelaars is het eigenlijk net zo. Een huis kopen doe je immers niet zomaar en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor úw belangen opkomt.

Let op: een NVM-makelaar kan de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Hij heeft zowel van aankoop als verkoop veel verstand. Een NVM-makelaar mag echter nooit tegelijkertijd optreden voor de verkoper en koper bij één en hetzelfde huis. Net als een advocaat die niet tegelijkertijd voor beide partijen mag werken.