Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Wanssum

Maison makelaars Venray, Bergen, Gennep zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Wanssum, gemeente Venray.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Wanssum loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Wanssum is een dorp in de provincie Limburg, in de regio Noord-Limburg, gemeente Venray. Het was een zelfstandige gemeente t/m 30-6-1969. Per 1-7-1969 over naar gemeente Meerlo-Wanssum, in 2010 over naar gemeente Venray.

Het dorp Wanssum grenst in het noordwest aan Geijsteren, in het noord aan de rivier de Maas en Well, in het oost aan Blitterswijck, in het zuid aan Meerlo en in het zuidwest aan Oirlo en Oostrum, en ligt noord van Horst, oost van de A73 en Venray, zuidoost van Boxmeer, zuidzuidoost van Gennep, zuidwest van de Luchthaven Weeze in Duitsland, westzuidwest van de Duitse plaats Kevelaer en westnoordwest van de Duitse plaats Geldern.

In 1840 omvat de gemeente Wanssum 133 huizen met 799 inwoners, verdeeld in het gelijknamige dorp 84/460 (= huizen/inwoners) en de buurtschap Geijsteren 49/339. Tegenwoordig heeft het dorp ca. 800 huizen met ca. 1.950 inwoners.

In 1840 omvat de gemeente Wanssum 133 huizen met 799 inwoners, verdeeld in het gelijknamige dorp 84/460 (= huizen/inwoners) en de buurtschap Geijsteren 49/339. Tegenwoordig heeft het dorp ca. 800 huizen met ca. 1.950 inwoners.

In Maaspark Ooijen-Wanssum is ruimte voor natuurlijke processen en voor uiteenlopende flora en fauna. De bever, das en vos zijn op dit moment al graag geziene gasten in het gebied. Ook grazen er grazers en is het gebied voedzaam voor ganzen, reigers en zelfs de visarend en ijsvogel. De grazers zorgen ervoor dat het natuurgebied niet dichtgroeit zodat het water voldoende ruimte houdt tijdens hoog water. In het gebied is indrukwekkende natuur ontstaan met uiteenlopende grassoorten, wilgen en plantensoorten zoals de grote ratelaar en de blauwe knoop. In de eerste jaren kun je ook steltlopers zoals de kleine plevier aantreffen zo lang de oevers van de geulen nog niet begroeid zijn. 

Maaspark Ooijen-Wanssum is het gehele jaar vrij toegankelijk. Voetgangers en fietsers kunnen het gebied optimaal beleven. Er is 13 kilometer fietspad aangelegd en 30 kilometer wandelpad. Het gebied heeft een eigen fietsroute en diverse ommetjes in en rond de dorpen. Ook zijn er voorzieningen voor minder validen. Maaspark Ooijen-Wanssum heeft een uitgebreid netwerk aan paden en wegen, maar het gebied nodigt ook uit om buiten de gebaande paden te ontdekken. Het gebied is voorzien van maar liefst 68 ingangen, waarvan 7 bijzonder vormgegeven ‘steilrandpoorten’.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Venray, Bergen en Gennep zijn actief in:

Gemeente Venray
Venray- Blitterswijck- Castenray- Geijsteren- Heide- Leunen- Merselo- Oirlo- Oostrum- Smakt- Veulen- Vredepeel- Wanssum- Ysselsteyn

Gemeente Bergen
Bergen-Afferden- Aijen- Nieuw Bergen- Siebengewald- Well- Wellerlooi

Gemeente Gennep
Gennep- Ottersum- Heijen- Milsbeek- Ven Zelderheide