Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Blitterswijck

Maison makelaars Venray, Bergen, Gennep zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Blitterswijck, gemeente Venray.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Blitterswijck loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Blitterswijck is een dorp in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Venray. T/m 30-6-1969 gemeente Meerlo. Per 1-7-1969 over naar gemeente Meerlo-Wanssum, in 2010 over naar gemeente Venray.

Het dorp Blitterswijck grenst in het NW aan Wanssum en Well, in het oost aan de rivier de Maas en Wellerlooi, in het zuid-oost aan Broekhuizenvorst, in het zuid aan Swolgen en in het zuid-west aan Meerlo. In 1840 heeft Blitterswijck 83 huizen met 444 inwoners. Tegenwoordig heeft het dorp ca. 450 huizen met ca. 1.100 inwoners.

Het kleine rustieke dorp Blitterswijck ligt vrijwel  direct aan de maas, 20 km ten Noorden van Venlo. U kunt met het fiets- en voetveer oversteken naar Wellerlooi. Een begrip in Blitterswijck is wel het huiskamer café van Tante Jet. Het café wordt nu nog steeds druk bezocht in de zomer, alleen tante Jet heeft het inmiddels overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Ze stond tot op hoge leeftijd zelf gezellig achter de bar. Het huiskamer café heeft een mooi groot terras met zicht op de maas.

In het dorp vindt u nog veel oude huizen en boerderijen en aan het Kerkplein staat het Café de Zwart waar u kunt genieten van een heerlijke kop koffie met vlaai. Ook heeft inmiddels op zaterdag 9 november 2019 de feestelijke opening van de herbouwde historische kasteelpoort plaats gevonden.

Ook het kleine Hervormde kerkje aan de maas wordt graag bezocht, evenals de Sint Annakapel aan de weg naar Meerlo uit de 16e eeuw en herbouwd in 1833.

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Venray, Bergen en Gennep zijn actief in:

Gemeente Venray
Venray- Blitterswijck- Castenray- Geijsteren- Heide- Leunen- Merselo- Oirlo- Oostrum- Smakt- Veulen- Vredepeel- Wanssum- Ysselsteyn

Gemeente Bergen
Bergen-Afferden- Aijen- Nieuw Bergen- Siebengewald- Well- Wellerlooi

Gemeente Gennep
Gennep- Ottersum- Heijen- Milsbeek- Ven Zelderheide