Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Bergen

Maison makelaars Venray, Bergen, Gennep zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Bergen, gemeente Bergen.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Bergen loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Bergen is een dorp en gemeente in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg. De hoofdplaats van de gemeente is Nieuw Bergen.

De gemeente Bergen ligt noord van Venlo en zuidoost van Gennep en Nijmegen en grenst in het noordwest aan de rivier de Maas, de provincie Noord-Brabant en Boxmeer, Vortum-Mullem, Groeningen, Vierlingsbeek en Maashees, in het noord aan Heijen, in het noordoost aan Duitsland en de Duitse plaats Goch, in het oost aan Duitsland en de Duitse plaatsen Weeze, Kevelaer, Twisteden en Geldern en de Duitse luchthaven Weeze, in het zuidoost aan de Duitse plaats Walbeck, in het zuid aan Arcen en in het zuidwest aan de rivier de Maas en Broekhuizenvorst, Blitterswijck, Wanssum en Geijsteren. Binnen de gemeente ligt van noord naar zuid een lint van natuurgebieden: Broedersbosch, Bleyenbeek, Eckeltse Bergen, De Groote Muijs, het Reindersmeer, Nationaal Park De Maasduinen, de Gemeentebossen en Landgoed De Hamert.

In 1840 omvat de gemeente Bergen 641 huizen met 3.723 inwoners, verdeeld in het gelijknamige dorp 46/281 (= huizen/inwoners), de dorpen Well 64/435, Afferden 82/460 en Heijen 58/350 en de buurtschappen Aaijen 44/257, De Langstraat 30/150, Wellerlooij 37/240, Kuikerdorp (Knikkerdorp) 20/110, Heikant 8/285 (!), Kamp 60/80 (!), Leuken 11/95, Elsteren 10/63, Heukelom 31/151, Blijenbeek (Bliënbeek) 54/306, Siebengewald 48/293 en De Heide 38/167. Tegenwoordig heeft de gemeente ca. 8.000 huizen met ca. 20.000 inwoners (de vorige aantallen zijn overigens hoegenaamd niet afgerond) en het gelijknamige dorp ca. 160 huizen met ca. 400 inwoners; deze laatste aantallen zijn exclusief die voor de dorpen Aijen en Nieuw Bergen en de onder het laatste dorp vallende buurtschappen Bergse Heide en Smal.

In de Maasduinen,  met het dorpje Bergen als hart van De Maasduinen, zult u verstelt staan van de rijke natuur, de gezellige dorpjes, het authentieke leven en de Limburgse hartelijkheid.  Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is er te vinden: Nationaal Park De Maasduinen. De Limburgse gemeente Bergen is de meest ontspannende plek in Nederland om te fietsen en te wandelen. Proef de sfeer en de geschiedenis van de dorpen in de Maasduinen in Noord-Limburg, er is altijd iets te beleven! De gemeente Bergen (L) bestaat uit zeven dorpen Afferden, Aijen, Bergen, Nieuw Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. Ontdek de werelden van Bergen!

De makelaars en taxateurs van Maison Makelaars Venray, Bergen en Gennep zijn actief in:

Gemeente Venray
Venray- Blitterswijck- Castenray- Geijsteren- Heide- Leunen- Merselo- Oirlo- Oostrum- Smakt- Veulen- Vredepeel- Wanssum- Ysselsteyn

Gemeente Bergen
Bergen-Afferden- Aijen- Nieuw Bergen- Siebengewald- Well- Wellerlooi

Gemeente Gennep
Gennep- Ottersum- Heijen- Milsbeek- Ven Zelderheide