Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

MAISON MAKELAARS MAAKT STARTERSWONINGEN TOEGANKELIJKER

Duokoop en Maison Makelaars
Starterswoningen zijn er maar weinig. En vaak zijn zelfs die woningen nog te duur voor nieuwe toetreders op de woningmarkt. Tel daarbij op dat je ook nog een flinke zak eigen geld mee moet nemen en een overspannen woningmarkt klinkt vrij logisch.

Om het starters gemakkelijker te maken hebben wij de handen ineengeslagen met Duokoop. We zijn hiermee de eerste makelaar in de gemeente Doetinchem die op deze wijze woningen aanbiedt.

Voordelen voor starters
Duokoop zorgt ervoor dat er meer huizen binnen je budget vallen en je maandlasten vaak lager zijn. Je koopt de woning vertrouwd bij ons en Duokoop koopt de grond – waarvoor je een maandelijkse vergoeding betaalt. Op die manier kom je sneller in aanmerking voor een koopwoning, omdat het bedrag dat je aan hypotheek bij de bank opneemt zo een stuk lager is.

Onze makelaar André vertelt: “Het is voor starters enorm moeilijk om een woning te vinden. We willen dat ze de kans krijgen om te blijven, in de Achterhoek. Wanneer we het woningprobleem niet snel aanpakken is de kans namelijk nog groter dat jongeren uit de regio vertrekken.

 

Maar ook voor senioren speelt een soortgelijke problematiek. Er wordt steeds meer ingespeeld op huurwoningen voor mensen op leeftijd, maar het aanbod van passende koopwoningen blijft uit. Ook voor hen is het kopen via Duokoop een geweldige oplossing.”

Naast al deze pluspunten levert het ook voordeel op bij de inkomstenbelasting. Je maandelijks te betalen bedrag aan Duokoop (de canon) is namelijk aftrekbaar van je inkomstenbelasting. Dit bedrag wordt nooit herzien, dus de regeling is super transparant. Wil je op een later moment toch de grond zelf kopen? Dan kan dat ook.

Aanbod Doetinchem en omgeving
Op dit moment hebbe wij één woning in Doetinchem op deze manier te koop. Dit worden er snel meer als blijkt dat er voldoende animo is voor deze wijze van kopen. Wil jij ook op deze manier een huis financieren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via gm@maisonmakelaars.nl of via 0314 392 684. We helpen je graag!