Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Zandstraat 3 Koningslust

Vraagprijs € 995.000 k.k.

Omschrijving

Deze fantastische droomwoning met maatschappelijke/dienstverlenende bestemming en volop bedrijfsmogelijkheden ligt in het rustige buitengebied van Koningslust en je hoort hier niks anders dan de natuur om je heen. Qua ruimte kom je hier niets te kort! Op 2,6 hectare eigen grond staat een geweldige woning, een veldschuur die in gebruik is geweest als hondenschool en een voormalig varkensstal die gedeeltelijk is omgebouwd tot praktijkruimte. Op deze plek heb je alle mogelijkheden om een bedrijf aan huis te beginnen, een B&B te runnen of een dagbesteding te organiseren. Er is ruimte aanwezig voor stallen dus deze accommodatie zou ook zeer geschikt zijn voor een paarden- of dierenliefhebber omdat het ook slechts 10 minuten rijden van Equestrian Centre de Peelbergen ligt. De woning ligt midden op het perceel zodat je aan alle kanten meterslang alleen je eigen grond om je heen hebt. In een informatief gesprek heeft de gemeente aangegeven ook open te staan voor een aanpassing van het bestemmingsplan naar woonbestemming of paardenhouderij. 

ALGEMEEN:
Deze bijzondere woning is in veel gevallen zelfvoorzienend. Zo is de woning niet aangesloten op de waterleiding maar dient een 70 meter diepe grondwaterpomp als eigen watervoorziening. Ook het afvalwater wordt niet afgevoerd via het riool maar via een IBA-systeem. Gas voor de CV ketel is beschikbaar via twee grote propaantanks die op het perceel staan en de 36 zonnepanelen voorzien grotendeels in het stroomgebruik. In Koningslust zijn enkele voorzieningen zoals een basisschool, dorpshuis en horeca. Voor de wekelijkse boodschappen kun je terecht in het nabijgelegen Panningen, Maasbree of Meijel. De autosnelweg A67 richting Eindhoven en Venlo/Duitsland bevindt zich bovendien op nog geen vijf autominuten.  

BEGANE GROND:

ENTREE
Bij zo’n grootse woning hoort ook een grootse entree en die krijg je hier! De oprijlaan is maar liefst 60 meter lang met aan beide kanten lindebomen en enkele notenbomen. Aan het einde van de oprit bevindt zich een dubbele smeedijzeren poort die toegang geeft tot het ommuurde deel van het terrein. Voor de woning liggen diverse parkeerplaatsen en via een beklinkerd paadje loop je door de aangelegde siertuin naar de voordeur. De prachtige houten voordeur met daarnaast een groot raam met glas in lood leidt naar de ontvangsthal waar de grote trap met houtsnijwerk direct in het oog springt. In de hal is een toiletruimte aanwezig en de meterkast met glasvezelaansluiting.

WOONKAMER
Via de deur met glas in lood loop je naar het woongedeelte waar alle ruimtes in open verbinding met elkaar staan. Over de gehele begane grond ligt een tegelvloer in een neutrale kleur en vloerverwarming. Aan de rechterkant ligt een ruime woonkamer met een doorkijkhaard in een grote schouw. Via dubbel openslaande deuren heb je direct contact met de tuin.

BIBLIOTHEEK
Ook aan de rechterkant bevindt zich een verlaagde ruimte die in gebruik is als bibliotheek. Van de vloer tot aan het plafond en tegen iedere wand zijn op maat gemaakte boekenplanken bevestigd die helemaal vol liggen met boeken. Met een laddertje kun je op de bovenste planken komen. De doorkijkhaard in de woonkamer bevindt zich ook in deze ruimte. Door de twee draaikiepramen met glas in lood komt er mooi natuurlijk licht binnen.

SPEELKAMER
De speelkamer is qua ruimte te vergelijken met de bibliotheek alleen bevindt deze zich aan de linkerkant. Je kunt hier ook een fijne computerkamer van maken of zelfs een extra slaapkamer want de kamer is af te sluiten met een schuifdeur. Ook hier zijn twee draaikiepramen met glas in lood aanwezig.

WOONKEUKEN
De keuken is de grootste ruimte van het woongedeelte. De keuken is zeer professioneel aangelegd. Het kookeiland bestaat volledig uit Boretti apparatuur waaronder een vierpits gasfornuis, een wokpit, een vispit, een teppanyaki plaat en een ingebouwde frituurpan. In een grote schouw boven het eiland zit de afzuiging. De rest van de keuken is gebouwd in een L-vorm en hier beschik je nog over twee grote ovens, een ingebouwde koelkast, een dubbele spoelbak met close-in-boiler en heel veel opbergmogelijkheden in de vele keukenkastjes en -lades waaronder ook kruidenlaadjes en een wijnrek. Voor de provisie is nog een handige muurkast aanwezig. Als extra staat er nog een prachtige speksteenkachel die niet alleen voor een aangename warmte kan zorgen maar waar je ook op kunt koken of een pizza in klaar kunt maken. In de keuken is meer dan genoeg plaats voor een enorme eettafel en er is zelfs een barretje aanwezig waar een biertap op aangesloten kan worden. Via twee dubbel openslaande deuren kun je de tuin inlopen.

BIJKEUKEN
Naast de keuken ligt een handige bijkeuken met witgoedaansluitingen, de Nefit CV ketel en een grote (120 liter) Nefit boiler. Om goed in het geheel van de woning te passen zijn in deze ruimte ook twee draaikiepramen met glas in lood aanwezig. Aan de zijkant is bovendien een eigen ingang gemaakt.  

VERDIEPING:
De houten trap, die versierd is met houtsnijwerk, brengt je naar de eerste verdieping. Boven de trap is een bak gemaakt waar je eventueel planten in kunt poten om ook wat groen in huis te hebben. Via een dakkapel komt er licht binnen op de overloop. Er zijn vier slaapkamers aanwezig, een badkamer en een inloopkast. De hele verdieping is voorzien van een donkere tegelvloer met vloerverwarming.

GROTE SLAAPKAMER
De grootste slaapkamer ligt aan de linkerkant van de woning en verdient de naam master-bedroom. De kamer beslaat de volle lengte van de woning en heeft een eigen inloopkast. Als je hier ’s avonds je kleren uittrekt gooi je ze via de stortkoker naar beneden in de bijkeuken waar de wasmachine staat.

SLAAPKAMERS
De andere drie slaapkamers liggen aan de rechterkant van de woning. Twee van de drie hebben een hoge nok met een vide waardoor je hier nog extra veel ruimte hebt. De derde slaapkamer is voorzien van een dakkapel.

BADKAMER
De badkamer is enigszins verouderd en de douche is aan vervanging toe. Je beschikt hier echter ook over een ligbad, een toilet en een wastafel. De badkamer is uitgevoerd in neutrale aardetinten.

ZOLDER:
De zolder is bereikbaar met een vaste trap en bestaat uit drie grote ruimtes die allemaal met elkaar in verbinding staan. Hier kun je je fantasie nog de vrije loop laten gaan. Maak je hier extra slaapkamers, een speelzaal, gameruimte of een hangplek voor je tieners? Uiteraard kan deze zolder ook gewoon als bergzolder gebruikt worden want je kunt hier in ieder geval heel veel spullen kwijt!

BIJGEBOUW 1:
De praktijkruimte heeft een eigen ingang die je via een beklinkerd pad met beukenhaag kunt bereiken. Om de privacy in de achtertuin te behouden is er een muur gemetseld die begroeid is met druivenstruiken en blauwe regen. De praktijkruimte bestaat uit een receptie, vier behandelkamers, een wachtruimte met twee toiletten en doucheruimte en een archief. In de keuken is een keukenblok, ruimte voor een fornuis, een Daalderop boiler van 120 liter, witgoedaansluitingen en een koelcel. Helemaal achterin ligt een groepsruimte met een eigen uitgang en een plek voor de meterkast, de CV ketel en de omvormer van de zonnepanelen. Boven het complex ligt nog een complete zolder die met een vaste trap te bereiken is en bestaat uit vier ruimtes die elk beschikken over een airco die kan koelen en verwarmen. Een kleine deur zorgt ervoor dat je in geval van nood via het dak de zolder kunt verlaten.
Tussen de praktijkruimte en de stal bevindt zich een portaal met een vier persoons sauna.
De voormalige varkensstal ligt een stuk achter de woning en een groot gedeelte wordt als opslag gebruikt. In dit gedeelte hebben ook jarenlang paarden gestaan waardoor er een zadelkamer aanwezig is en een werkplaats. In een hoek staat een enorme diepvriescel die wel nog even nagekeken moet worden om hem weer werkend te krijgen. Onder dit gedeelte van de stal ligt een gierkelder. Naast de normale stroomvoorziening is er ook krachtstroom aanwezig. De waterleiding die van de stal naar het bijgebouw loopt is bovengronds en van elektrische draad voorzien om bevriezing te voorkomen.

BIJGEBOUW 2:
De veldschuur is voorheen altijd in gebruik geweest als hondenschool maar is ook geschikt voor dagbestedingen of kantooractiviteiten. De schuur bestaat uit vier ruimtes die voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden. De ruimte waar zich eerst de hondenhokken bevonden is grotendeels betegeld. Daarnaast liggen twee ruimtes aan de linkerkant waarvan de kleinste ruimte nog een extra ingang heeft. In de grootste ruimte bevindt zich ook een toilet, een wasruimte, de meterkast en een klein keukenblok. In beide ruimtes hangt een airco die niet alleen gebruikt wordt om te koelen maar ook om te verwarmen. Aan de rechterkant ligt nog een ruimte die voornamelijk als opslag gebruikt wordt. Hier is zowel aan de voor- als achterkant een in/uitgang aanwezig en hier staat ook de pelletkachel die het gehele gebouw kan verwarmen.  Tuin
De tuin die direct achter de woning ligt is als het ware afgescheiden van de rest van het perceel. Om een soort Carréboerderijsfeer te creëren is dit gedeelte bijna helemaal ommuurd en op deze manier wordt ook de privacy gewaarborgd als er klanten van de praktijk of hondenschool op het terrein komen. Het grootste gedeelte van de tuin bestaat uit gazon waarop twee hondenrennen zijn gemaakt. Aan de zijkant van het huis ligt een groot terras en direct achter de woning is een open haard gemaakt die wel even wat aandacht nodig heeft. Er is ook een houtopslag aanwezig. De rest van het perceel is opgedeeld in diverse weilanden en geheel omzoomd met bomen en struiken. In een van de weilanden staan verschillende fruitbomen, waaronder appelbomen, perenbomen, kersenbomen, pruimenbomen en notenbomen. In het weiland voor de woning ligt een enorme vijver. Het hele perceel is omheind behalve een klein stukje bos dat helemaal vooraan op het perceel ligt. De sloot langs de omheining hoort ook nog bij het perceel en moet onderhouden worden. Bij de parkeerplaats voor de woning ligt het pomphuis met de 70 meter diepe grondwaterpomp die dient als de watervoorziening van het hele terrein.  

Bijzonderheden
OVERIGE INFORMATIE:

AANVAARDING & VOORWAARDEN BIJ VERKOOP:
De aanvaarding geschiedt in onderling overleg.
Financieringsvoorbehoud : 5 weken
Bankgarantie of waarborgsom : vereist

ENERGIELABEL:
Verkoper beschikt over energielabel A

STAAT VAN ONDERHOUD:
De staat van onderhoud van de woning en de bijgebouwen is goed. De woning is altijd netjes bijgehouden en onderhouden waar nodig. Een gedeelte van het dak van bijgebouw 1 en het dak van bijgebouw 2 bestaat uit asbest.

VERWARMING & ISOLATIE:
Verwarming geschiedt door middel van verschillende CV ketels (allen Nefit), kachels, pelletkachel en airco’s en diverse grote boilers zorgen voor de warmwatervoorziening. Het dak van de woning is geheel geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van dubbel glas.

LIGGING:
De woning ligt in het buitengebied van Koningslust op een perceel van 2,6 hectare.

NUTSVOORZIENINGEN:
De woning is rechtstreeks aangesloten op de openbare leidingen energie en beschikt over een aansluiting op het kabel- en glasvezelnetwerk.

LIJST ROERENDE ZAKEN & VRAGENLIJST WETTELIJKE INFORMATIEPLICHT:
De lijst van roerende zaken en de vragenlijst wettelijke informatieplicht verkoper(s) is digitaal bij ons aanwezig en is op aanvraag verkrijgbaar.

BOUWKUNDIG ADVIES:
Maison Makelaars adviseert om bij twijfel of bij oudere woningen een onafhankelijk bouwkundig onderzoek in te stellen.

MAATGEVING:
Alle maten en oppervlaktes in de brochure en van alle plattegronden zijn indicatief, hieraan kunnen geen rechten ontleend worden.

Hoewel alle informatie in deze brochure met de grootste zorg wordt samengesteld kunnen wij niet altijd voorkomen dat de informatie enigszins afwijkt van hetgeen dat je in of rond de woning ziet of hebt gezien. Dit geldt met name voor de brochuretekst, de plattegronden en de maatvoeringen. Hieraan kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.
Lees de volledige omschrijving

Contact

Maison Makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 995.000 kosten koper
Aangeboden sinds
27 juni 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2005
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom

Oppervlakten en inhoud

Wonen
334 m²
Overige inpandige ruimte
69 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
12 m²
Perceel
25.815 m²
Inhoud
1.498 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Airconditioning, glasvezel kabel, sauna, zonnecollectoren

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie
Verwarming
Airconditioning, cv ketel
Warm water
Cv ketel, elektrischeboiler eigendom
Cv-ketel
Nefit (gas gestookt combiketel uit , eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Peel en Maas T 198
Oppervlakte
19783 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceelnaam
Peel en Maas T 196
Oppervlakte
6032 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Voorzien van elektra, voorzien van verwarming, voorzien van water
Bekijk alle kenmerken