Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Ommelandewijk

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Veendam.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Ommelanderwijk, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Ommelanderwijk (Gronings: De Wieke) is een dorp in de gemeente Veendam, provincie Groningen. Het dorp is ontstaan langs de wijk met die naam. De naam verwijst naar de streek de Ommelanden. In de begintijd van de grootschalige vervening in de Groninger Veenkoloniën lag het initiatief bij particuliere bedrijven, meestal aangeduid als compagnie. Ommelanderwijk is bereikbaar via de gelijknamige weg ten zuiden van de N366.

Het dorp heeft een aantal rijksmonumenten, waardoor een kerk, de pastorie en nog een los staand pand. Verdere is er een bijzondere Joodse begraafplaats, opgericht in 1741. Verder organiseert het Activiteitenteam Ommelanderwijk op jaarlijkse basis vele activiteiten en evenementen. Zo vinden er in het dorp een carnaval, avondvierdaagse, Koningsbrunch en een jaarmarkt plaats. 

Deze plaats is ontstaan in 1653 voor de veenontginning van dit gebied. Dit is niet opgezet door Groningen Stad, zoals de meesten, maar door ondernemende jonkers uit de omgeving. Langs het gegraven kanaal worden genummerde zijtakken gegraven om het transport van turf te vergemakkelijken. Bij twee van deze zijtakken worden nieuwe gehuchten gevestigd, waarvan Numero Dertien nog steeds bestaat. In 1800 werd hier een steenfabriek gevestigd, wat een van de eerste bedrijven was in de hele gemeente. In 1970 werd de fabriek gesloten door zware tijden in de steenindustrie. Inmiddels is het pand opgekocht en herontwikkeld.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Veendam is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

Bareveld – Borgercompagnie  – Ommelandewijk – Tripscompagnie – Wildervank – Zuidwending