Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Borgercompagnie

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Veendam.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Borgercompagnie, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Borgercompagnie (Gronings: Börkomnij) is een karakteristiek veenkoloniaal lintdorp in de provincie Groningen in Nederland. Het dorp Borgercompagnie ligt in twee Groninger gemeenten: Midden-Groningen en Veendam. Het dorp is goed bereikbaar vanaf de N385. Het hart van Borgercompagnie is niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is wel een bushalte op loopafstand.

Borgercompagnie beschikt over een groot aantal monumenten, namelijk 14 Rijks- en 12 gemeentelijke monumenten. Dit is een toonbeeld van een rijke geschiedenis in het plaatsje. De meest vooraanstaande hiervan is de eerste poldermolen in de provincie. Deze is recent opgeknapt en herbestemd als B&B. Ook bevindt zich hier een museum waar het werk van Lammert Boerma tentoon wordt gesteld. In het dorp in een cultuurwerkplaats gevestigd, genaamd BC47 naar het adres. Dit is het kloppende culturele hart geworden binnen de gehele omgeving. Het dorp heeft een feestcommissie die op jaarlijkse basis vele evenementen organiseert.

Borgercompagnie is in de 17e eeuw ontstaan toen burgers uit de stad Groningen hier een veenkolonie stichtten. In 1647 werd het diep gegraven. In 1655 werd de veenborg Welgelegen gebouwd.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Veendam is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

Bareveld – Borgercompagnie  – Ommelandewijk – Tripscompagnie – Wildervank – Zuidwending