Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Bareveld

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Veendam.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Bareveld, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Bareveld (Gronings: Boareveld, ruig onland) is een Nederlands dorp op de grens van de provincies Groningen en Drenthe. Het Drentse deel hoort bij de gemeente Aa en Hunze, het Groningse bij de gemeente Veendam. Het Groningse deel heeft 380 inwoners (2004) en valt binnen de kom van Wildervank, en wordt niet altijd meer als echt onderdeel gezien van Bareveld. Alleen het deel dat onder de gemeente Aa en Hunze valt heeft een eigen plaatsnaambord.

Bareveld heeft een aantal monumenten, gemeentelijk en van het rijk. Deze omvatten een kerk, een aantal authentieke woningen en een boerderij uit de 19e eeuw. Ook is er een oorlogsmonument te vinden in het dorp, een oude tank wering. Dit bestaat uit oude tramrails die schuin uit de grond steken. Dit is onbedoeld een oorlogsmonument geworden, doordat de gemeente Wildervank en Gieten het niet eens konden worden over wie daarvoor moest betalen.

Oorspronkelijk bevond zich een dam bij Bareveld. Via een regeling uit 1817 vervoeren Drenthenaren hun turf langs Stad, aangezien boten de dam niet mochten oversteken. Groningen had het gebied waar Bareveld gevestigd is gekocht om deze regeling te kunnen onderhouden. De angst was dat Drenthenaren hun turf zouden vervoeren via Veendam, waar Groningen geen belasting kon heffen over de producten. Groningen heeft dit stuk Drenthe tot recent in bezit gehad.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Veendam is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

Bareveld – Borgercompagnie  – Ommelandewijk – Tripscompagnie – Wildervank – Zuidwending