Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Onstwedde

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Stadskanaal.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Onstwedde, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Onstwedde is een dorp in de gemeente Stadskanaal in de streek Westerwolde van de provincie Groningen. Onstwedde telde in 2007 nog 3.040 inwoners. In 2021 telde het dorp 2.960 inwoners.

Ooit was Onstwedde een zelfstandige gemeente, maar in 1969 werd ze samengevoegd met een gedeelte van de gemeente Wildervank en omgedoopt tot de gemeente Stadskanaal, waarbij het wapen behouden bleef.  Het gemeentehuis van Onstwedde bevond zich aanvankelijk in Onstwedde zelf, maar verhuisde in de 19e eeuw al naar Stadskanaal. Het oude gemeentehuis staat aan de Brink en is een monument. Het dorp is goed bereikbaar via de N365 en de N975. Ook is Onstwedde goed bereikbaar via het openbaar vervoer en zijn er meerdere bushaltes. Het bussysteem reist via dezelfde ontsluitingswegen.

Onstwedde beschikt over een grote variatie aan monumenten. Ook grent dit dorp aan de Ecologische Hoofdstructuur. Dit is een gebied dat door Staatsbosbeheer wordt gereconstrueerd. Ook zijn er in het dorp een museum en enkele campings te vinden. Om en door het dorp lopen verschillende wandel- en fietsroutes.

De geschiedenis van Onstwedde gaat erg ver terug. De eerste vermelding van de plaats is terug te vinden in een register in een klooster in het Ruhr en dateert uit het begin van de 9e eeuw. De kerk van Onstwedde is de oudste van westerwold. Deze komt als eerste voor op een lijst uit 1100. In 1916 kreeg Onstwedde haar eigen haven ter bevordering van handel van landbouwproducten. Deze is afgesloten van het kanalennetwerk tijdens de opkomst van het spoornetwerk.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Stadskanaal is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

Alteveer – Kopstukken – Mussel – Musselkanaal – Onstwedde – Vledderveen – Zandberg