Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Musselkanaal

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Stadskanaal.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Musselkanaal, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Musselkanaal (Gronings: Muzzelknoal) is een lintdorp in de Nederlandse provincie Groningen. In 2021 telde het dorp 7.130 inwoners. Het dorp ligt in het verlengde van Stadskanaal in de gelijknamige gemeente en aan het Musselkanaal. Het dorp grenst aan de Semslinie en daarmee aan de provincie Drenthe. Musselkanaal is goed bereikbaar via de N366 en er is een regelmatige busverbinding richting Groningen.

Musselkanaal beschikt over een eigen evenementenorganisatie die door het jaar heen verscheidene evenementen en activiteiten organiseren. Ook wordt er veel sportactiviteiten georganiseerd voor hardlopen, wandelen, mountainbiken en handbikers. Het dorp kent 6 monumenten, waarvan de leukste de voormalige koekjesfabriek en een inactieve kerk. Musselkanaal beschikt door haar grootte ook over een uitgaansleven. Zo bevinden zich meerdere eetgelegenheden in het centrum.

Musselkanaal is gelegen in een gebied dat voor 1800 te ontoegankelijk was. Nadien is het dorp gesticht ter huisvesting van veen ontginners. Sindsdien is het dorp flink doorgegroeid. Zo had het dorp tot halverwege de 20e eeuw een eigen treinstation. Inmiddels is dit station opgeheven. Desalniettemin is het dorp belangrijk gebleven voor de handel door haar gunstige ligging aan het kanaal.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Stadskanaal is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

Alteveer – Kopstukken – Mussel – Musselkanaal – Onstwedde – Vledderveen – Zandberg