Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Mussel

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Stadskanaal.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Mussel, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Mussel (Gronings: De Muzzel) is een dorp in de gemeente Stadskanaal in de provincie Groningen. Het dorp heeft ongeveer twaalfhonderd inwoners. Mussel is goed bereikbaar via de N366. Mussel is ook te bereiken met het openbaar vervoer. De bus neemt dezelfde weg.

In het dorp bevinden zich meerdere kerken. Twee daarvan zijn momenteel nog actief. Het dorp beschikt ook over een oorlogsmonument. Daarnaast ook een van de oudste gebouwen in heel Westerwold. Deze woning is vermoedelijk ongeveer 300 jaar oud. Er bevinden zich meerdere plekken waar mensen kunnen overnachten, uit eten gaan of winkelen. Voor de grootte van het dorp is er nog aardig veel bedrijvigheid. Ook wordt hier een jaarlijkse fietsvierdaagse georganiseerd en een jaarlijkse voorstelling van de lokale theatervereniging.

Het dorp is gesticht in 1824 als resultaat van de eerdere veenontginning. De functie van het dorp is gelijk gebleven tot de jaren 30 van de vorige eeuw. Nakomelingen van Duitse pioniers moesten in die periode verplicht verder met het ontginnen van het veengebied. Later is het dorp uitgebouwd naar Vledderveen en langs de weg richting Jipsingboertange.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Stadskanaal is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

Alteveer – Kopstukken – Mussel – Musselkanaal – Onstwedde – Vledderveen – Zandberg