Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Alteveer

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Stadskanaal.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Alteveer, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Alteveer is een streekdorp in de provincie Groningen (Nederland), in de gemeente Stadskanaal. Het dorp wordt ook Tange-Alteveer genoemd terwijl, een samenvoeging van de gehuchten Tange en Alteveer. Een aantal huizen aan de westzijde van het dorp horen echter bij gemeente Pekela. Het ligt tussen Onstwedde en Nieuwe Pekela. Alteveer wordt ook wel “de Poort van Westerwolde” genoemd. Het heeft 1.155 inwoners in 2021. Het dorp is goed bereikbaar via de N365 en N366.

Alteveer heeft 1 rijksmonument, namelijk een boerderij vermoedelijk gebouwd in 1937. Verder is er een voormalig evangelistische kerk gevestigd in het centrum. Ook heeft het dorp een skeeler- en schaatsbaan. Op jaarlijkse basis worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals een midwinterwandeltocht, Trekkertrek, een jongeren variant van de Trekkertrek en een rommelmarkt.

Het dorp is pas aan het begin van de 20e eeuw ontstaan en is daardoor een relatief jong dorp in vergelijking met andere plaatsen in de omgeving. Het dorp is ontstaan vanwege het planmatige veenontginning dat in die tijd begon. In de loop van de vorige eeuw is het dorp uitgegroeid tot een lintdorp aan de verbindingsweg tussen Nieuwe Pekela en Onstwedde.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Stadskanaal is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

Alteveer – Kopstukken – Mussel – Musselkanaal – Onstwedde – Vledderveen – Zandberg