Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Nieuwe Pekela

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Pekela.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Nieuwe Pekela, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Nieuwe Pekela (Gronings: Nij Pekel) is een plaats en voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Groningen. Nieuwe Pekela ligt zes kilometer ten oosten van Veendam. De plaats is ontstaan na Oude Pekela. De naam is ontleend aan de rivier de Pekel A. Samen vormen beide dorpen tegenwoordig de gemeente Pekela. Tegenwoordig heeft het dorp ca. 1.600 huizen met ca. 4.000 inwoners. In sommige statistieken staat 4.600 inwoners, wat komt omdat Boven Pekela voor de postadressen en daarmee voor diverse statistieken ook ‘gemakshalve’ onder het dorp valt.

Nieuwe Pekela was een kleine 200 jaar geleden een drukker bewoond dorp dan dat het nu is. Door de grote rijkdom en drukte van toen is het dorp rijkelijk gevuld met monument. Dit overkoepelt meerdere soorten kerken, een begraafplaats en een kapiteinshuis. Jaarlijks wordt er een nieuwjaarsduik georganiseerd in de oude haven van Nieuwe Pekela en in de zomer een grote markt. In het dorp bevinden zich verder nog meerdere sportgelegenheden, zorginstellingen en een mannenkoor.

De eerste vermelding van het dorp stamt uit 1599. Toen werd dit gebied gekocht door Friezen en Hollanders die hier het veengebied wilden ontginnen. Niet lang daarna kwam de zeevaart richting het oosten van Europa ook verder op gang. Door de positie aan het water had Nieuwe Pekela een sterke positie tegenover andere, omliggende gebieden. In 1810 werd Pekela gesplitst in Nieuwe en Oude Pekela. Dit was in de tijd dat Nederland bij Frankrijk werd ingelijfd. Sindsdien is de tweedeling van dorpen zo gebleven.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Oldambt is Maison Makelaars Gronningen zui-oost actief in: 

Alteveer – Boven Pekela – Nieuwe Pekela – Oude Pekela