Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Boven Pekela

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Pekela.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Boven Pekela, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Boven Pekela (Gronings: Boven Pekel) is een dorp in de gemeente Pekela in de provincie Groningen in Nederland. Eigenlijk zijn het twee dorpen: Noorderkolonie en Zuiderkolonie, twee evenwijdig aan elkaar liggende streekdorpen aan beide zijden van het Pekelder Hoofddiep. Boven Pekela hoorde oorspronkelijk bij Nieuwe Pekela, totdat het bebouwde gebied haar eigen kerk kreeg rond 1900. Sindsdien wordt het beschouwd als een eigen dorp. Boven Pekela is goed bereikbaar via de N33 die je langs Bareveld brengt. Vanaf daar is het nog geen tien minuten rijden. Vanaf de kant van Nieuwe Pekela is het minder dan de helft van dat.

In Boven Pekela wordt elk jaar, in de laatste week van de zomervakantie, de kinderspelweek georganiseerd. Hier werkt de lokale voetbalvereniging, genaamd de Pekelder Boys, actief aan mee. Ook is er een basisschool in het dorp aanwezig, waardoor kinderen niet voor educatie naar Nieuwe Pekela of Bareveld hoeven. In het dorpshuis kunnen dorpsbewoners samenkomen en zijn er ruimtes ingericht voor andere vormen van sport en spel.

Zoals eerder gezegd was Boven Pekela voorheen onderdeel van de lintbebouwing van Nieuwe Pekela. Toen zij een eigen kerk kregen zijn ze een zelfstandig dorp geworden. Vlak hiervoor was er ook een basisschool opgezet, waardoor het draagvlak van een zelfstandig dorp vormen groter werd. De kerk en pastorie zijn in de tweede helft van de vorige eeuw afgebroken. De basisschool houdt nog wel stand.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Oldambt is Maison Makelaars Gronningen zui-oost actief in: 

Alteveer – Boven Pekela – Nieuwe Pekela – Oude Pekela