Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Westerlee

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Oldambt.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Westerlee, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Westerlee, in de volksmond Westerlij genoemd, is een dorp in de gemeente Oldambt in de provincie Groningen. Het dorp heeft 1.490 inwoners, per 1 januari 2021. Westerlee ligt tussen Meeden en Heiligerlee. Van 1811 tot 1821 was Westerlee een zelfstandige gemeente. De naam Westerlee is afgeleid van de zandrug waar het dorp op is gevestigd, genaamd Lee. Deze zandrug vormt de scheiding tussen het klei- en veengebied. Tegenwoordig is Westerlee goed bereikbaar van de A7 ten noorden, de N33 ten westen of in 8 autominuten vanaf Winschoten ten oosten.

Westerlee biedt de ruimte aan voornamelijk woningen en een zorgappartementen. De oude Sint Joriskerk heeft een monumentstatus en is te huur voor gelegenheden zoals bruiloften en begrafenissen. Ook zijn er meerdere sportgelegenheden, zoals een voetbalvereniging, een gymzaal en een natuurijsbaan. Daarbij trekt Landgoed Westerlee veel publiek als hotelrestaurant en locatie voor feesten en vergaderingen.

De eerste benoeming van dit dorp wordt in 1230 gemaakt in een kloosterkroniek. In die tijd was dit nog een parochie. Het dorp bestond eerst uit verschillende kleine gehuchten die over de jaren heen samen zijn gekomen. Zo was het oostelijke deel van het dorp oorspronkelijk genaamd De Smacht. Ook buurtschappen Bikkershorn en Molenhorn zijn over de tijd aangesloten bij het huidig Westerlee.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Oldambt is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

’t Waar – Bad Nieuweschans  – Beerta- Bellingwedde – Bellingwolde – Blauwestad – Blijham – Borgsweer – Delfzijl – Drieborg – Drieborg – Finsterwolde – Heiligerlee – Meeden – Menterwolde – Midwolda – Muntendam – Nieuw Beerta – Nieuw Scheemda – Nieuwolda – Noordbroek – Oostwold – Oude schans – Rhederbrug – Rhederveld – Scheemda – Termunten – Termunterzijl – Wagenborgen – Westerlee – Winschoten – Woldendorp – Zuidbroek