Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Scheemda

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Oldambt.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Scheemda, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Scheemda (Gronings: Scheemde of Scheemte) is een plaats en voormalige gemeente in de gemeente Oldambt, provincie Groningen. In 1964 is het dorp verdubbeld in grootte nadat het oude Winschoterdiep als handelsroute werd vervangen met het nieuwe kanaal net ten zuiden van het dorp. In dat proces is het dorp Eexta toegevoegd aan Scheemda. Deze werden eerst van elkaar gescheiden door het Oude Winschoterdiep. Het dorp is goed bereikbaar via de A7, die net ten noorden hiervan ligt. Ook is er een treinstation met een directe lijn naar Groningen. Ook is in Scheemda een regionaal ziekenhuis gevestigd, de Ommelanden. Dit ziekenhuis beschikt over alle specialiteiten die verwacht worden van een regionale zorginstelling.

Scheemda was voorheen een locatie waar veel commerciële productie plaatsvond. Zo was hier een grote fabriek gevestigd waar strokarton werd geproduceerd. Ook vond er veel landbouwproductie plaats in en om Scheemda, waardoor Scheemda een handelscentrum vormde, ook door haar gunstige ligging bij het Oude Winschoterdiep en het nieuwe kanaal tracé.

In Scheemda zijn meerdere kerken gevestigd, waarvan een deel nog steeds diensten houdt. Ook is er een hostel, als een van de weinigen op het Groningse platteland. Het kleine centrum van Scheemda biedt huisvesting voor een groot aantal winkels, waardoor voorzieningen altijd in de buurt zijn. Er is een dorpsschool aanwezig en de voormalige strokartonfabriek, De Toekomst, wordt momenteel her ontwikkeld tot evenementenlocatie. Hier vond al tweemaal het festival Grasnapolsky plaats.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Oldambt is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

’t Waar – Bad Nieuweschans  – Beerta- Bellingwedde – Bellingwolde – Blauwestad – Blijham – Borgsweer – Delfzijl – Drieborg – Drieborg – Finsterwolde – Heiligerlee – Meeden – Menterwolde – Midwolda – Muntendam – Nieuw Beerta – Nieuw Scheemda – Nieuwolda – Noordbroek – Oostwold – Oude schans – Rhederbrug – Rhederveld – Scheemda – Termunten – Termunterzijl – Wagenborgen – Westerlee – Winschoten – Woldendorp – Zuidbroek