Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Nieuwolda

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Oldambt.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Nieuwolda, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Nieuwolda, vroeger Midwolderhamrik (Gronings: Nijwol, Nijwolle, ’t Hammerk of ’t Golden Hammerk) is een dorp in de landstreek Oldambt en de gelijknamige gemeente in de Nederlandse provincie Groningen. Een groot aantal buurtschappen en natuurgebieden in de directe omgeving hiervan vallen ook onder deze naam. Nieuwolda was tot 1990 een eigen gemeente, totdat het opging onder Gemeente Scheemda. Deze is op haar beurt opgenomen door Oldambt in 2010. Het dorp telt volgens gegevens van het CBS 1.350 inwoners (2021). Nieuwolda is goed te bereiken via de N362, OV neemt dezelfde weg.

Nieuwolda heeft 13 monumenten. De meest vooraanstaande hiervan zijn de kerk en het oude stoomgemaal, waar ook een museum bij zit. Verder staat Nieuwolda bekend als het meest bijenvriendelijke dorp van Nederland. Doordat het zo slecht gaat met deze belangrijke schakel in het ecosysteem wordt er veel ruimte geboden voor de bij. Ook worden veel instanties hierbij betrokken, zoals Staatsbosbeheer en de lokale basisschool. Er is zelfs een speciale app die begeleiding biedt bij het bijvriendelijk handelen die veel wordt gebruikt in Nieuwolda. Ook is het kinderwagenmuseum gevestigd in Nieuwolda.

De eerste vermeldingen van Nieuwolda stammen uit de 16e eeuw. De oorspronkelijke naam van het dorp was Midwolderhamrick, vernoemd naar de weidegronden (hamrick). Veel van de het boerengrond bevond zich op gebied teruggewonnen van de Dollard, waardoor er goed op verbouwd kon worden. De rijkdom uit deze periode is terug te zien in de fraaie gebouwen die zich in dit dorp bevinden. Tussen 1910 en 1934 had het dorp een eigen treinstation.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Oldambt is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

’t Waar – Bad Nieuweschans  – Beerta- Bellingwedde – Bellingwolde – Blauwestad – Blijham – Borgsweer – Delfzijl – Drieborg – Drieborg – Finsterwolde – Heiligerlee – Meeden – Menterwolde – Midwolda – Muntendam – Nieuw Beerta – Nieuw Scheemda – Nieuwolda – Noordbroek – Oostwold – Oude schans – Rhederbrug – Rhederveld – Scheemda – Termunten – Termunterzijl – Wagenborgen – Westerlee – Winschoten – Woldendorp – Zuidbroek