Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Midwolda

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Midwolda, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Midwolda is een dorp in de gemeente Oldambt in de provincie Groningen. Het dorp telt rond de 2000 inwoners. De plaats heeft haar naam te danken aan het Oudfriese woord midde (in het midden) en walda, wat moerasbos of zompig bos betekent. Het dorpje is over de jaren heen namelijk steeds verder zuidelijk komen te liggen door de overstromingen vanuit de Dollard.

Midwolda heeft met 22 rijksmonumenten een zeer rijke cultuur. naast de 3 voornamelijk gereformeerde kerken staan er ook verschillende musea gewijd aan het leven zoals deze vroeger in Midwolda was. Jaarlijks op de 2e zaterdag van september kunt u genieten van de Landelijke Monumentendag. Dit wordt in Midwolda vaak hoofdzakelijk georganiseerd rondom de Museumboerderij Hermans Dijkstra. Daar zijn dat voor het hele gezin activiteiten. Ook kunt u zo’n 65 vrijwilligers in historische klederdracht vinden op die dag. Daarnaast is op een zondag in oktober het jaarlijkse Paddenstoelenfestival inclusief theater voor de kinderen. Ten slotte beschikt Midwolda over een prachtige natuurijsbaan die elk jaar waar mogelijk in goede banen wordt geleid door IJs vereniging Eigen Kracht.

Midwolda heeft ook een mooi natuurlandschap. Er valt hier goed te wandelen in zowel parken als natuurbossen. Er zijn ook regelmatig excursies en een wandelroute van 6 km die ingekort kan worden tot 3 km. Voor vogelspotters of natuurliefhebbers is dit een geweldige plek. Het Midwolderbos kent namelijk niet alleen een grote verzameling van flora. Ook de diverse dieren zullen u deugd doen. De Midwolderplas in het zuiden van Midwolda was voorheen altijd een recreatieplas. Echter is deze voor het grootste deel teruggegeven aan de natuur. In het Oosten van Midwolda vindt u nog het een en andere aan waterrecreatiemogelijkheden.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Oldambt is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

’t Waar – Bad Nieuweschans  – Beerta- Bellingwedde – Bellingwolde – Blauwestad – Blijham – Borgsweer – Delfzijl – Drieborg – Drieborg – Finsterwolde – Heiligerlee – Meeden – Menterwolde – Midwolda – Muntendam – Nieuw Beerta – Nieuw Scheemda – Nieuwolda – Noordbroek – Oostwold – Oude schans – Rhederbrug – Rhederveld – Scheemda – Termunten – Termunterzijl – Wagenborgen – Westerlee – Winschoten – Woldendorp – Zuidbroek