Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Blauwestad

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Oldambt.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Blauwestad, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Blauwestad is een dorp gelegen aan het Oldambtmeer in de gemeente Oldambt. Het is gemakkelijk bereikbaar via de A7. Het ligt ten oosten van de stad Winschoten waar u een bruisend centrum aantreft. in 2007 telde Blauwestad slechts 5 inwoners, waar ze in 2021 al 800 inwoners hebben. Deze enorme groei komt omdat het plaatsje nog niet zo lang bestaat.

Blauwestad kent 350 hectare nieuw natuurgebied. De totale grootte met het natuurgebied, het Oldambtmeer en de 5 aanwezige woongebieden is 800 hectare. De woongebieden: De Wei, Het Park, Het Riet, Het Wold en Havenkwartier zijn alle 5 rustige leefgebieden met veel natuur. Het voornamelijkste verschil is de bouwstijl. In Blauwestad vindt u een kavel/huis die past bij u wensen, of u nou aan het water of de weide wilt wonen.

Omdat het een vrij nieuwe woonplaats is zijn de mogelijkheden oneindig. In Blauwestad worden dan ook voornamelijk kavels verkocht. Trekpleisters komen er langzaam maar zeker bij, een van de opmerkelijkste huidige trekpleisters is de Pieter Smitbrug, vernoemd naar de oude burgemeester van Blauwestad. Ook vind je een grote publieke uitkijktoren. Ten slotte is er in het natuurgebied Reiderwolde een openluchttheater te vinden.

Bij de bouw van het dorp is bepaald dat er ongeveer 1500 woningen gebouwd zouden worden in de daarvoor bedoelde woongebieden. Deze plannen staan op het moment onder herziening vanwege de grote interesse in de kavels.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Oldambt is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

’t Waar – Bad Nieuweschans  – Beerta- Bellingwedde – Bellingwolde – Blauwestad – Blijham – Borgsweer – Delfzijl – Drieborg – Drieborg – Finsterwolde – Heiligerlee – Meeden – Menterwolde – Midwolda – Muntendam – Nieuw Beerta – Nieuw Scheemda – Nieuwolda – Noordbroek – Oostwold – Oude schans – Rhederbrug – Rhederveld – Scheemda – Termunten – Termunterzijl – Wagenborgen – Westerlee – Winschoten – Woldendorp – Zuidbroek