Wil jij eerst een nieuwe woning kopen, en dan pas je huidige woning verkopen? Dan is MATCH jouw woning iets voor jou!

Makelaar Beerta

Maison makelaars Groningen Zuid-Oost zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in  gemeente Oldambt

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Beerta, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Beerta (Gronings: Beert(e), oorspronkelijk De Beerte) is een dorp in de Nederlandse provincie Groningen in de gemeente Oldambt. Het dorp ligt in de streek Reiderland en telt volgens gegevens van het CBS 2.205 inwoners (2021), van wie ongeveer 400 in de verspreide huizen eromheen. Beerta wordt opgesplitst in een oostelijk deel (Oosterd) en het westelijke deel (Westerd). Bij het zuidelijke punt van het dorpsgebied ligt de A7 waardoor het goed bereikbaar is

De naam Beerta/Beerte komt van het Oudfriese bere, wat schuur/woning betekent. de meervoudsuitgang -te heeft uiteindelijk Beerta/Beerte haar naam gegeven. De betekenis van de naam is dus heel origineel: ‘’een groep huizen of woningen’’.

Beerta is als een veenontginningsdorp ontstaan. Dat houdt in dat het gebouwd is op een robuust landschap. Dit proces is in de middeleeuwen gestart en daar kunt u nog steeds de sporen van terug vinden.

Opmerkelijk is dat het centrum van Beerta op de laatste zondag voor kerst verandert in de magische wereld van Charles Dickens. Één dag staat het dorp in het teken van Dickens Day. Hierbij vindt u een gezellige kerstmarkt met rond de 100 standhouders. Ook de natuur daar is prachtig, de speeltuin van Beerta heeft de AD-Publieksprijs voor Beste Uitje van Nederland gewonnen in 2017. Dit komt door de vele attracties zoals de kabelbaan, het luchtkussen en de dierenweide. De speeltuin is ook het hele jaar geopend en wordt voornamelijk door vrijwilligers onderhouden. Ten slotte heeft Beerta een mooi stukje zwem- en natuurplas genaamd de Beertsterplas en nog veel meer andere leuke trekpleisters.

In Beerta ligt ook een openbare basisschool genaamd De Uilenburcht. Deze bestaat uit ongeveer 120 leerlingen verdeeld in 5 of 6 groepen. Respect en veiligheid zijn de peilers van deze school, daarom zijn ze een KiVa school. Dit betekend dat ze hun uiterste best doen om het welbevinden op school te versterken en pesterijen op een volwassen manier op te lossen.

Maison Makelaars Groningen zuid-oost is actief in de volgende gemeenten:

Oldambt- Pekela- Stadskanaal- Veendam- Westerwolde

Binnen de gemeente Oldambt is Maison Makelaars Gronningen zuid-oost actief in: 

’t Waar – Bad Nieuweschans  – Beerta- Bellingwedde – Bellingwolde – Blauwestad – Blijham – Borgsweer – Delfzijl – Drieborg – Drieborg – Finsterwolde – Heiligerlee – Meeden – Menterwolde – Midwolda – Muntendam – Nieuw Beerta – Nieuw Scheemda – Nieuwolda – Noordbroek – Oostwold – Oude schans – Rhederbrug – Rhederveld – Scheemda – Termunten – Termunterzijl – Wagenborgen – Westerlee – Winschoten – Woldendorp – Zuidbroek