Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Zandweerd, gemeente Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Zandweerd, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Zandweerd is een wijk in de stad Deventer en telt11.800 inwoners. Er wonen relatief veel ouderen en gezinnen met jonge kinderen in deze wijk. De buurt wordt als ‘volks’ omschreven. U vindt er een grote speeltuin, een huisarts, dierenkliniek, sportpark, een supermarkt en een kinderdagverblijf. Overige voorzieningen zijn op fietsafstand.

Zandweerd is ontstaan na het vervallen van de Vestingwet in 1874. De buurten zijn ten noorden van de spoorlijnen naar Apeldoorn en Arnhem aangelegd en vormen als het ware een schil om de binnenstad.

In de 20e eeuw strekte het bestuur van de stad Deventer zich uit tot een ruim gebied buiten de vesting. Ook in deze zogenoemde stadsvrijheid of wigbold gold het stadsrecht. Het was plattelandsgebied waar de grootburgers en stadsboeren hun vee konden weiden. Bij bestudering van de gemeenteatlas van de provincie Overijssel uit 1867 is te zien dat het gebied van de oude stadsvrijheid, het toen nog onbebouwde deel van de nieuwe gemeente, bestaat uit:

  • aan de noordkant de Zandweerd
  • aan de oostzijde Borgele en de Keizerslanden
  • aan de zuidkant de Bergweiden begrensd door de Snippelingsdijk en de Schipbeek
  • en aan westkant aan de overzijde van de IJssel De Hoven (De Worp) met de Bolwerksweiden, het Stadsland en de Ossenwaard

Gemeente Deventer

Bathmen – Binnenstad – Borgele en Platvoet – Colmschate en Vijfhoek – De Hoven en Worp - Diepenveen – Keizereslanden – Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar – Voorstad - Zandweerd