Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in De Voorstad, gemeente Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in De Voorstad, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

De Voorstad een is een wijk die aan de noordkant grenst aan de binnenstad. Er wonen 10.800 mensen.

De wijk ligt vlakbij het station en met leuke, betaalbare woningen en gezellige bewoners. Er zijn scholen, bijzondere winkels, een prachtige speeltuin, activiteiten bij de Groene Golf en de Villa Voorstad en niet te vergeten: Voetbalstadion de Adelaarshorst en de Saxion Hogeschool.

De Voorstad bestond vroeger uit huizen en boerderijen die buiten de oude stadsmuren lagen. Aan het eind van de 19e eeuw groeide Deventer zo sterk, dat steeds meer mensen buiten de stadsmuren gingen wonen. Langzamerhand werd de Voorstad zo groot, dat men de zandpaden en wegen officieel een naam ging geven.

In de 19e eeuw ging men in Nederland ging spoorlijnen aanlegen en stations bouwen. Door de stoommachine werd het mogelijk om steeds meer werk door machines te laten doen. Hiervoor moesten fabrieken worden gebouwd en daarvoor waren de bestaande oude steden te klein. Veel fabrieken werden dus buiten de stadsmuren in de voorstad gebouwd. In de fabrieken werkten veel arbeiders, die vlakbij de fabriek wilden wonen. De meeste van die huizen staan er nu nog.

In de huizen van voor de oorlog had men alleen koud stromend water in de keuken en was alleen de woonkamer verwarmd. Door buurtbewoners werd na de oorlog gemeenschappen gevormd en na veel overleg tussen alle partijen werd er besloten de huizen te renoveren en de grote fabrieken te saneren.

Op de plaats van de afgebroken fabrieken kon men nieuwe en moderne woningen bouwen en daardoor zijn alle huizen in de voorstadoost nu nieuw of gerenoveerd.

Gemeente Deventer

Bathmen Binnenstad Borgele en Platvoet Colmschate en Vijfhoek De Hoven en Worp - Diepenveen Keizereslanden Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar Voorstad - Zandweerd