Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Schalkhaar, gemeente Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Schalkhaar, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Schalkhaar is een dorp in de Nederlandse gemeente Deventer en telt ongeveer 4.700 inwoners. Het dorp ligt ten noordoosten van Deventer en is sterk gericht op die stad. Door uitbreidingen van de stad wordt Schalkhaar aan de west-, zuid- en oostzijde omringd door Deventer

Voorzieningen zoals o.a. basisscholen, een dorpshuis, winkels en een bibliotheek zijn de basis voor een levendig dorp. Maar ook inrichting nieuwbouwwijken, verkeer en veiligheid zijn aandachtspunten. Kortom, alle zaken die het leef- en woon plezier beïnvloeden. Het Platform Schalkhaar behartigt de belangen van alle inwoners.

Het dorp is in het begin van de 19de eeuw ontstaan op wat hoger gelegen zandgrond bij de splitsing van Oerdijk en de Spanjaardsdijk, eeuwenoude routes vanuit Deventer naar Lettele en Heeten. Het dorpje dat toen bestond uit enkele boerderijen was gelegen tussen de heidevelden van het Wechelerveld en de landbouwgronden op de Rielerenk. Het dorp werd aanvankelijk Riele genoemd. Dankzij een donatie van koning Lodewijk Napoleon kon hier in 1810 het eerste rooms-katholieke kerkje van Deventer en omgeving na de Reformatie worden gebouwd. In 1895 werd het opgevolgd door de huidige kerk.

Schalkhaar was in Nederland bekend als legerplaats. In de Westenberg Kazerne was tijdens de Tweede Wereldoorlog het Politie Opleidings Bataljon Schalkhaar gehuisvest, opgericht in juli 1941. Hier werden Nederlandse politiemensen onder Duits toezicht geschoold in de ideologie van de SS. Na de oorlog werd de kazerne door de Koninklijke Landmacht in gebruik genomen. Vooral het 13e pantserinfanterie bataljon, Garde Fuseliers 'Prinses Irene' heeft lang van de kazerne gebruikgemaakt.

Tot een gemeentelijke herindeling van 1999 maakte Schalkhaar deel uit van de gemeente Diepenveen.

Schalkhaar is een dorp in het groen, er zijn een aantal kleine en grotere bos- en natuurgebieden. Het Wechelerveld heeft lang dienstgedaan als vuilstortplaats, oefenterrein voor huzaren uit Deventer en infanteristen van de Westenbergkazerne. Het is nu een veel bezocht hondenlosloopterrein annex recreatiegebied met bos- en heidegedeeltes en enkele paddenpoelen. Er lopen wandel- en fietspaden en een mountainbikeroute doorheen.

Gemeente Deventer

Bathmen – Binnenstad – Borgele en Platvoet – Colmschate en Vijfhoek – De Hoven en Worp - Diepenveen – Keizereslanden – Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar – Voorstad - Zandweerd