Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Rivierenwijk-Bergweide, gemeente Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Rivierenwijk-Berweide, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

De Rivierenwijk-Bergweide is een wijk in de gemeente Deventer. De wijk bestaat uit (voormalige) arbeidswoningen, laagbouwflats en industrie.

In de Rivierenwijk vindt u een basisschool, kinderopvang, een basisgezondheidscentrum en het Deltaplein met een aantal winkels. Rivierenwijk is gebouwd tussen de jaren twintig en zeventig van de twintigste eeuw. De wijk is een weerspiegeling van de heersende gedachten over hoe er gewoond moest worden in verschillende periodes. De wijk is hierdoor te onderscheiden in drie gebieden met een eigen karakter. Het meest westelijke deel van de Rivierenwijk is gebouwd tussen 1920 en 1940. Het grootste deel van de woningen in dit deel van de Rivierenwijk werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd voor werknemers uit Oost Groningen, die naar Deventer werden gehaald door een fittingfabriek. Het oostelijk deel van de Rivierenwijk, waaronder ook de Amstellaan, is na 1960 gebouwd. Na afronding van de Rivierenwijk in de jaren '70 van de vorige eeuw hebben er geen grote wijzigingen meer plaatsgevonden in de wijk.

De Rivierenwijk heeft een eigen wandelroute, Een verrassend ommetje van 3,5 kilometer brengt u langs leuke plekken in de wijk. Op deze route vindt u informatiebordjes met hierop een QR code waardoor u meer uit de omgeving te weten komt.

In 2012 is samenewerikng met de gemeente een project gestart om de leefbaarheid binnen de wijk te verbeteren. Het project is oktober 2015 geëindigd. Het Bergkwartier is een groot middeleeuw monument. Het is het oude handelshart van de stad, waar de koopliedenhun onderkomen hadden enwaar de kooopwaren op de stadsplein de Brink werden verhandeld tijdens de grote jaarmarkten.

Het Bergkwartier met winkelcentrum ‘de Boreel’, de oude Boreelkazerne (waar elk jaar Devneter Proeft georganiseerd wordt) en het Havenkwartier zijn druk bezochte delen van de wijk. De laatste jaren krijgt het gebied rondom de haven steeds meer een opknapbeurt. Er worden huizen met bijzonder architectuur gebouwd, maar ook ik de Zwarte (Graan)Silo omgebouwd tot een Food Hall genaamd ‘Food Dock’, die vele bezoekers trekt.

Gemeente Deventer

Bathmen – Binnenstad – Borgele en Platvoet – Colmschate en Vijfhoek – De Hoven en Worp - Diepenveen – Keizereslanden – Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar – Voorstad - Zandweerd