Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Okkenbroek, gemeente Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Okkenbroek, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Okkenbroek is een dorp in de Nederlandse gemeente Deventer, met ongeveer 620 inwoners. Het ligt tussen de dorpen Lettele en Nieuw-Heeten. Tot de gemeentelijke herindeling van 1999 maakte Okkenbroek deel uit van de gemeente Diepenveen.

Okkenbroek heeft nuonder andereeen kapsalon, een winkel met huishoudelijke artikelen, een psychologiepraktijken een moderne 'selfservice' bibliotheek.

Okkenbroek was in de middeleeuwen een van de acht buurschappen die samen de Goijermarke vormden. Het lag in het moerassige gebied ten westen van de Sallandse Heuvelrug en bestond eeuwenlang vooral uit woeste gronden. Er werd ijzeroer gewonnen dat verkocht werd aan de ijzergieterij in Deventer. De middeleeuwse nederzetting bestaande uit verspreid liggende boerderijen, ligt ten zuidwesten van de tegenwoordige dorpskern.

De uit het Deventer regentengeslacht De Schepper afkomstige gepensioneerde officier der huzaren Adam IJssel de Schepper (1812-1890) zag perspectief in het gebied en verkreeg er door ruiling veel land langs de Oerdijk, de weg naar Deventer. Hij liet een molen en een smederij bouwen. In 1863 stelde hij het startkapitaal ter beschikking voor de bouw van een hervormde kerk. Door ontginning werd veel woeste grond in cultuur gebracht. De bedrijvigheid maakte dat in de buurschap een volwaardig dorp ontstond met een lagere school, twee bakkers en andere neringdoenden. De kerk kwam pas in 1904 gereed en werd in 2003 gerestaureerd.

Ten westen van Okkenbroek liggen de bossen van landgoed Het Oostermaat.

Gemeente Deventer

Bathmen Binnenstad Borgele en Platvoet Colmschate en Vijfhoek De Hoven en Worp - Diepenveen Keizereslanden Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar Voorstad - Zandweerd