Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Lettele, gemeente Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Lettele, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Lettele is een dorp in Deventer en telt maar 602 inwoners. Het landschap van Lettele oogt nog heel oorspronkelijk. De landschappelijke structuur van hoge en lage delen, akkers, enken en weilanden, bossen, oude paden en erven is nog aanwezig. Het is gelegen aan de Europese wandelroute E11, waarvan heet Nederlandse deel Marskramerpad heet.

In Lettele bevindt zich een school, diverse winkels en cafe’s. De cafe’s en winkels bevinden zich rondom de kerk en daaromheen zijn de woningen gebouwd.

Lettele wordt voor het eerst (als Letloe) vermeld in 1390. De naam wijst op de natuurlijke omstandigheden: een licht loofbos met veel open plekken (een ‘loo’), dat van bescheiden omvang was (‘luttel’). Ofwel een klein bos.. Nadat er in 1855 al eens een kerk werd gebouwd werd in 1893-1894 de huidige kerk gebouwd. Pas daarna vestigen zich middenstanders en burgers rondom die kerk, maar pas na de Tweede Wereldoorlog is er sprake van kernvorming.

Mensen kennen elkaar niet alleen omdat de meeste al jaren in Lettele wonen, maar iedereen heeft ook de gelegenheid elkaar te zien vanwege de vele activiteiten, verenigingen, voorzieningen, veelal geleid en georganiseerd door vrijwilligers.

Gemeente Deventer

Bathmen – Binnenstad – Borgele en Platvoet – Colmschate en Vijfhoek – De Hoven en Worp - Diepenveen – Keizereslanden – Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar – Voorstad - Zandweerd