Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Diepenveen, gemeente Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Diepenveen, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Diepenveen is een dorp in de gemeente Deventer gelegen ten noorden van de stad. Het kent ongeveer 4.400 inwoners en heeft een winkelcentrum, twee basisscholen, een paramedisch centrum, een woonzorgcentrum, sportvelden en en een tennispark.

De bewoners kleuren Diepenveen. Door hun inzet voor de buurt en het dorp blijven sociale verbanden merkbaar en zichtbaar. Driekwart van de bewoners zegt gehecht te zijn aan hun buurt.De hoofdverkeersweg door het dorp, de Dorpsstraat, telt circa 30 winkels.

In de tweede helft van de 19e eeuw ontstond een dorpskern met de Dorpsstraat en de Kerkstraat. Het wegenpatroon rondom de kern is onregelmatig en wordt vooral bepaald door de grillige landschappelijke structuur.

Na de tweede wereldoorlog groeide het dorp in een aantal stappen tot zijn huidige vorm. Deze uitbreidingen waren vaak gericht op de hogere inkomensgroepen uit Deventer. Zo ontstonden woonwijken met royale kavels en een zeer groene woonomgeving.

Sinds 1999 is Diepenveen onderdeel van de gemeente Deventer.

Gemeente Deventer

Bathmen Binnenstad Borgele en Platvoet Colmschate en Vijfhoek De Hoven en Worp - Diepenveen Keizereslanden Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar Voorstad - Zandweerd