Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in de binnenstad van Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in de binnenstad, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

De binnenstad is een wijk in Deventer en kent zo’n 7.750 inwoners. Deventer is niet alleen bekend vanwege haar historische stadscentrum, de koek en de boeken, maar ook door het grote aanbod evenementen. Een veelzijdig kwaliteitsaanbod, stevig cultureel getint en altijd gericht op een breed publiek.

Deventer viert in 2018 haar 1250e verjaardag. Het is hiermee één van de oudste steden van Nederland. Al rond het jaar 800 was er sprake van een stedelijke nederzetting aan de rivier de IJssel. In de middeleeuwen groeide de nederzetting uit tot een volwaardige stad. De ligging aan de IJssel maakte het mede mogelijk dat de stad kon uitgroeien tot een belangrijk handelscentrum. Als prominent lid van het middeleeuwse handelsverbond de Hanze beleefde de stad in de 14e en 15e eeuw haar ‘gouden jaren’. Jaarlijks kende de stad zes jaarmarkten, waarbij kooplieden uit geheel Europa naar de IJsselstad kwamen.

Het bijzondere van Deventer is bovendien dat van haar rijke historie zeer veel bewaard is gebleven. Er zijn maar weinig steden in Nederland die zo veel monumenten kunnen tonen als Deventer, het zijn er maarliefst 500. Bovendien zijn bijna alle monumenten in de binnenstad de laatste dertig jaar gerestaureerd. Het monumentale Bergkwartier is hiervan een goed voorbeeld. Het centrum kent vele gezellig steegjes meet boutiques. Een voorbeeld hiervan is de Walstraat, die door panden uit de Middeleeuwen gekenmerkt wordt. Verder vindt u er gezellige restaurants en bars en terrassen op het gezellige plein de Brink, die tot laat in de avond nog druk bezocht worden.

Deventer kent een actieve ondernemingsvereniging die jaarlijks vele evenementen organiseert zoals: Het ‘Dickens festijn’, het internationaal buitentheater festival ‘Deventer op Stelten’, de ‘Deventer Boekenmarkt’ en de ‘Stoffenmarkt’.

Gemeente Deventer

Bathmen – Binnenstad – Borgele en Platvoet – Colmschate en Vijfhoek – De Hoven en Worp - Diepenveen – Keizereslanden – Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar – Voorstad - Zandweerd