Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in De Hoven, gemeente Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in De Hoven, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

De Hoven is een wijk in Deventer, die bereikbaar is middels de Wilhelminabrug of met het pontje over de IJssel. Buurtgenoten noemen de Hoven ook wel ‘de Worp’, vernoemd naar het gelijknamige Worpplantsoen waar wekelijks diverse activiteiten plaatsvinden.

De Hoven werd gebouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw en werd in de jaren zeventig uitgebreid. De buurt kent weinig voorzieningen, maar er is wel een supermarkt en een basisschool. Er wonen ongeveer 5.000 inwoners, waarvan driekwart jonger dan 45 jaar.

Het Worpplantsoen is de oudste openbare wandelplaats van Nederland. Sinds verbeteringen in 2006 is het Worpplantsoen een echte stadspark waar festivals en festiviteiten georganiseerd worden. In de winter kan het park onder water staan doordat deze overstroomt is door de IJssel.

Bekend in de Hoven is het IJsselhotel met prachtig uitzicht over rivier en de buitensociëteit waar gedineerd kan worden, maar ook dient als bowlingcentrum.

Gemeente Deventer

Bathmen – Binnenstad – Borgele en Platvoet – Colmschate en Vijfhoek – De Hoven en Worp - Diepenveen – Keizereslanden – Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar – Voorstad - Zandweerd