Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Colmschate/Vijfhoek, gemeente Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Colmschate/Vijfhoek, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

De wijk Colmschate-Vijfhoek ligt in het Noord Oosten van Deventer en er wonen 25.000 inwoners De Vijfhoek is de nieuwbouwwijk van Deventer waar veel jonge gezinnen woonachtig zijn. De voorzieningen zijn dan ook hierop afgestemd met basisscholen, kinderopvangcentra, winkelcentra zoals de Flora en de Fontein, een dierenartsenpraktijk, sportscholen, sportcomplexen, een treinstation, sportcomplex de Scheg met een groot binnenzwembad, een kartbaan en een schaatsbaan. Vlakbij de Scheg ligt tevens de middelbare school van het Etty Hillesum college ‘Het Stormink’.

In het stadsdeel Colmschate woonden vroeger welvarende middenstanders. Zij waren vooral aan de Holterweg en de Stationsweg te vinden. In de buurtschappen bloeide het boerenleven volop. ‘Noaberschap’ of burenhulp was heel vanzelfsprekend in het oude Colmschate.

De Coöperatie en IJsseldal (boterfabriek) waren een bron van werkgelegenheid voor Colmschate. De schoorsteenpijp van deze fabriek is nog steeds een herkenbaar punt in het gebied.

Gemeente Deventer

Bathmen – Binnenstad – Borgele en Platvoet – Colmschate en Vijfhoek – De Hoven en Worp - Diepenveen – Keizereslanden – Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar – Voorstad - Zandweerd