Maison makelaars Deventer zijn werkzaam als makelaars en taxateurs in Borgele-Platvoet, gemeente Deventer.

Heb je dus een huis te koop of wil je een huis kopen in Borgele-Platvoet, loop dan eens bij ons binnen. Ook voor appartementen en huurwoningen kun je bij ons terecht.

Borgele-Platvoet is een wijk aan de westkant in Deventer en er zijn ruim 5000 inwoners gehuisvest. In de wijk kunt u terecht voor boodschappen in het winkelcentrum, er is een kinderdagverblijf, activieteitencentrum ‘De elegast’, diverse sportvelcomplexen,, scholen, twee speeltuinen en een zwembad.

Vroeger was Borgele boerschap en een marke ten noorden van de stad Deventer, in het schoutambt Kolmenschate. Tegenwoordig is het een buurt en deel van een wijk van deze plaats.

In 1457 werd Huis Borgele voor het eerste genoemd als leengoed van de proosdij van Sint Lebuinus. Deze havezate stond centraal in de gelijknamige boerschap (Borgelo). Na de verkoop van de percelen in 1851, verviel het huis en brandde het in 1869 af. Tot 1960 behoorde de buurtschap Borgele bij de gemeente Diepenveen. In dat jaar werd het vanwege de noodzaak van stadsuitbreiding met nieuwe woonwijken samen met Platvoet en Keizerslanden bij de gemeente Deventer gevoegd.

Gemeente Deventer

Bathmen – Binnenstad – Borgele en Platvoet – Colmschate en Vijfhoek – De Hoven en Worp - Diepenveen – Keizereslanden – Lettele - Okkenbroek - Rivierenwijk en Bergweide - Schalkhaar – Voorstad - Zandweerd